Nikolas Paulovič vicemajster Slovenska v tenise do 18 rokov

Nikolas Paulovič, ďalší zabijak, ktorý dosiahol tenisové finále na Majstrovstvách Slovenska do 18 rokov v tenise, hovorí:

„Mám pocit, že som neporaziteľný.“

Nika som spoznal ako malého snaživého chlapca s dlhými vlasmi. Dnes je to kus chlapa, o hlavu vyšší odo mňa. Nikova kariéra je krásna ukážka správne načasovanej formy. Nick nebol vo finále MS ako mladší, avšak jeho forma udrela v správny čas pri prechode medzi dospelých a nie je to náhoda.

Veľkú zásluhu na tom má jeho dlhoročný tréner Boris Sedláček, ktorý s ním od malého detstva piloval detaily a odovzdal mu nielen hlboké technicko-taktické vedomosti, ale aj srdce. Súčasne mal Nika vedľa seba aj skvelého kondičného trénera Tomáša Staška, ktorý bol s Borisom jeden tím a spolu vždy korigovali Nikov postup už od mlada. Títo chlapi vytvorili nielen veľmi dobré technicko-taktické a pohybové základy, ale prešli s ním aj ťažké chvíle v kariére. Najmä keď hráč sa dostane do fázy akcelerovaného rastu a zrazu vyrastie o 30 cm a má pocit, že zrazu má úplne iné telo a nevie sa na svoju techniku tak spoľahnúť, ako bol zvyknutý. Vtedy potrebujete vedľa seba dobrých ľudí, ktorí vás podržia, či už Boris, Tomáš, ja alebo rodičia – všetci sme Nika podporovali a verili, že jeho čas ešte len príde.

Nikolas má vedľa seba rovnako rodičov, ktorí ho maximálne podporujú v zdravej miere. Jeho maminka sa venuje aj rozvoju motoriky malých detí a vždy bolo cítiť z ich rodinnej klímy pohodu, podporu, nadhľad a neponáhľanie. Vytrvať v rozumnom systéme, obklopiť sa expertmi, mať dobré vzťahy a uvidíme, kam sa to vykryštalizuje.

Dnes je vicemajster Slovenska a porazil skvelých hráčov, ktorých doteraz nikdy neporazil. Aktuálne Nick pôsobí pod taktovkou už iného trénerového zabijaka, bývalého profesionálneho hráča, 170 ATP, Filipa Horanského, spolu s jeho tímom. Filip je výborná hlava, ktorá Nikovi odovzdáva obrovské množstvo skúseností a vedomostí a Nick môže naďalej rozkvitať.

Som vedľa Nika roky a som veľmi rád, že môžem byť súčasťou jeho kariéry.

Zdravý rozum, vedomosti a pozitívny vplyv prostredia vyhráva.